donderdag 15 maart 2007

Genetisch gemanipuleerd voedsel goed voor Zuid-Afrika

Een collega van Annette, professor Makinde van Univen, vertelde op een congres in Lyon, dat genetisch gemanipuleerde gewassen voor Afrika cruciaal zijn. Ze verhogen de opbrengst, verlagen de behoefte aan chemische rotzooi (herbiciden, pesticiden) en zijn een godsgeschenk voor arme, zwarte boeren. De boeren ondervinden echter de nadelige gevolgen van Europese milieubewegingen. Een paar voorbeelden: een boerin kweekt Bt-maïs als veevoer, maar Europese winkels willen geen vlees van koeien die met genetisch gemanipuleerde maïs zijn gevoerd. En men wil hier geen T-shirts die van genetisch gemanipuleerde katoen zijn gemaakt.
Het is misschien wel eens goed dat ook de voorstanders van genetisch gemanipuleerd voedsel gehoord worden.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik ben zelf niet zo enthousiast over die genetisch gemanipuleerde dingen. Of eigenlijk tegen. Maar ja wat is wijsheid?