zaterdag 12 januari 2008

Zuidafrikaanse Kamamma's stelen ieders hart

Kamamma's zijn hard op weg om één van de belangrijkste nieuwe toeristische troeven te worden van Zuid-Afrika. Op de Vakantiebeurs stelen Katrina, Manini en Vera samen met Yellow, the Wireman, in het CBI-paviljoen (Hal 3) ieders hart. 'Het is werkelijk een wonder wat hier gebeurt', zegt Anthea Rossouw, de initiatiefneemster van Dreamcatcher.
'Cook up with Kamamma' en 'Homestay' zijn twee ontwikkelingsprojecten van Dreamcatcher, de Zuid-Afrikaanse organisatie die via het sociaal-toerisme de zwarte en gekleurde, jarenlang onderdrukte, bevolking wil helpen om een menswaardige bestaan op te bouwen. Dreamcatcher richt zich daarbij met name op de zwarte vrouwen van het land. De Kamamma's ontvangen de bezoekers uit het buitenland in hun home-stay thuis, koken traditionele gerechten voor ze wisselen ervaringen uit. Het is één van de meest directe manieren om in contact te komen met de Zuidafrikaanse cultuur en manier van leven. Het programma wordt in Nederland aangeboden door Sawadee Reizen. Voor meer informatie, klik hier.
Op de foto Katrina, Manini en Vera samen met Pascale Melissen en Yellow the Wireman. Pascale is Nederlandse, woont in Zuid-Afrika, en werkt daar voor Dreamcatcher aan het ontwikkelen van producten en projecten.

Geen opmerkingen: