zaterdag 18 november 2006

Dance4Life special in Zuid-Afrika op TMF

TMF VJ Miljuschka Witzenhausen neemt maandag 20 november de kijker mee naar Zuid-Afrika om te laten zien hoe belangrijk aidsvoorlichting is voor jongeren. Miljuschka bezocht in oktober samen met collega-ambassadeur DJ Don Diablo verschillende projecten van Dance4Life.

Documentaire 'Dance4Life in Zuid-Afrika' maandag 20 november om 22.30 op TMF.
Miljuschka en Don Diablo bezoeken o.a. een ziekenhuis waar aidspatiƫnten hun laatste dagen kunnen doorbrengen zodat ze toch nog waardig kunnen sterven. Daarnaast wordt Twilight Children, een opvanghuis in de wijk Hillbrow, bezocht. Door sommigen wordt dit 'het afvoerputje' van Johannesburg genoemd. In Hillbrow leven 3.000 kinderen op straat, van wie er veel hun ouders verloren hebben door aids of zelf besmet zijn geraakt. De hulpverleners van Twilight Children brengen de kinderen eten en drinken, geven voorlichting over hiv/aids, delen tienduizenden condooms per maand uit en proberen de kinderen in het opvangtehuis op te nemen. Daar leren de kinderen een vak, waardoor ze later beter in hun onderhoud kunnen voorzien.
Ook brachten Don Diablo en Miljuschka een bezoek aan een school, waar ze samen met de leerlingen een les van Today's Choices volgden. Today's Choices is een digitaal lespakket voor seksuele vorming en hiv/aidspreventie voor middelbare scholieren.

Geen opmerkingen: