maandag 26 mei 2008

Van biltong tot baie lekkere sushi

Kaapstad is een culinair paradijs. Begin op de Neighbourgoods market. Op een vroege zaterdagmorgen verdringt een gemengd publiek, blank én zwart, zich broederlijk rond een kraam met versgeperst granaatappelsap. De volgende stop is bij een rasta-meisje dat broodjes vult met à la minute gebakken spek en roerei. De Neighbourgoodsmarket in Kaapstad, verzamelplek voor biologische producten, trekt yuppen en artiesten, gezinnen en jonge ontwerpers. In luchtige zomerjurkjes en felgekleurde bermuda’s komen ze aan, met boodschappentassen van eco-katoen. In een enorm pakhuis van het Old Biscuit Mill-terrein vinden bezoekers de beste kwaliteit brood, boerenkazen (ook Nederlands-Afrikaanse met komijn), verse groente en fruit. Boeren en andere kleine zelfstandigen uit de omgeving brengen elke week hun waren naar Woodstock, dat de nieuwe hippe wijk van Kaapstad moet worden. Ook biltong wordt aangeboden, de gedroogde reepjes vlees die, als snack, op elke hoek van de straat worden verkocht. En, natuurlijk, de traditionele lekkernij koeksisters – een knipoog naar het Nederlandse koekje. Om mee naar huis te te nemen of op te eten aan lange picknicktafels op de deels overdekte binnenplaats – net als de broodjes falafel, die kunstig zijn versierd met wilde bloemen. Lees verder …

Geen opmerkingen: